Amsterdam Utrecht Den Haag Rotterdam Groningen Zwolle

Afternoon Tea

Amsterdam

Afternoon Tea in Amsterdam

De wereldberoemde Nederlandse hoofdstad is een geweldige plek om een of meerdere dagen te verblijven. Er is zo veel te beleven dat er voor iedereen iets te doen is, ongeacht of je van shoppen, cultuur, kunst, eten en drinken, of op stap gaan houdt. Tussendoor kun je genieten van een high Tea of sluit je middagje shoppen af met een smakelijke Afternoon Tea in Amsterdam.

Musea in Amsterdam

Uiteraard heb je het bekende Rijksmuseum, hét nationale Nederlandse museum. Hier kun je alles leren over Nederlandse (kunst)geschiedenis, van de middeleeuwen tot nu. Bewonder kunst van de meest belangrijke Nederlandse meesters, zoals Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Een minder bekend museum, dat ook zeker een bezoek waard is, is museum Het Schip. Anders dan de naam doet vermoeden, leer je hier over de geschiedenis van de Amsterdamse School. Andere musea in Amsterdam zijn bijvoorbeeld Stedelijk Museum Amsterdam, het Van Gogh Museum en Museum het Rembrandthuis. Na een dag musea bezoeken, kom je heerlijk tot rust met een gezellige Afternoon Tea in Amsterdam.

Botanische tuinen

Wanneer je even de stad wil ontvluchten, is de Hortus Botanicus een erg goed idee. Dit is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Als je door de 300 jaar oude poorten wandelt, waan je jezelf in een andere wereld. In de Hortus Botanicus word je omringd door zeldzame en exotische planten. Je kunt er kassen vol vlinders bezichtigen, maar ook een tuin met geneeskrachtige kruiden. In totaal zijn er meer dan 4.000 plantensoorten te bewonderen. De Hortus Botanicus is prima te combineren met een bezoekje aan Artis. Deze prachtige dierentuin werd in 1838 geopend en er zijn meer dan 750 diersoorten te bekijken in hun natuurlijke omgeving.

Shoppen in Amsterdam

Amsterdam is dé Nederlandse shopstad. Breng een bezoek aan de beroemde 9 straatjes van Amsterdam. Deze liggen middenin de grachtengordel en staan garant voor een dag winkelplezier. Je kunt hier shoppen bij speciaalzaken, designerboetieks en vintage kledingzaken. Tussendoor rust je even uit met een smakelijke Afternoon Tea in Amsterdam. Ook de markten van Amsterdam zijn een aanrader om te bezoeken. Ze leren je het echte, authentieke Amsterdam kennen. Je vindt hier een uitgebreid aanbod: van biologische producten en verse waren, tot snuisterijen en antiek.

Rondvaarten

Als je een stad bezoekt die geroemd wordt om zijn grachtengordel, dan moet je eigenlijk een bootexcursie doen. Er zijn heel veel manieren om Amsterdam vanaf het water te beleven. Je kunt kiezen voor een korte boottocht, tot een heel uitgebreide luxe rondvaart inclusief diner. Heb je na je rondvaart nog niet genoeg water gezien? Amsterdam mag dan niet bekend staan om zijn fonteinen, er zijn er toch zo’n tachtig te vinden. Er zitten erg bekende fonteinen tussen, maar ook tussen de minder bekende fonteinen zitten erg mooie exemplaren.

Andere aanraders

Alle beziens- en bezoekwaardigheden van Amsterdam vermelden is niet mogelijk. Maar deze zijn nog zeker het noemen waard: De Dam, het Begijnhof, De Beurs van Berlage, De Pijp en de Jordaan. Amsterdam heeft ook op culinair vlak veel te bieden. Een Afternoon Tea, snelle lunch of uitgebreid diner: het is er allemaal te vinden.

De leukste locaties

Voor een Afternoon Tea in Amsterdam