Amsterdam Utrecht Den Haag Rotterdam Groningen Zwolle

Afternoon Tea

Groningen

Afternoon Tea in Groningen

Wist je dat Groningen de ‘jongste stad’ van Nederland is? De gemiddelde leeftijd is er slechts 36 jaar. In deze bruisende stad vind je dan ook de meest experimentele concept stores en gewaagde start-ups. Groningers zijn daarnaast dol op koffie: op elke hoek vind je wel een koffiezaak. Ook voor een Afternoon Tea kun je in Groningen op vele leuke plaatsen terecht.

Winkelen in Groningen

Zelfs CNN wist het al een keer te vertellen: Groningen is een geweldig alternatief voor Amsterdam. De binnenstad is compact, maar je vindt er alle bekende merken. Bovendien zijn er leuke vintage winkeltjes en luxueuze boetieks. Winkelen in Groningen is erg sfeervol, tussen de vele middeleeuwse panden. Ben je moe van het winkelen? Strijk dan even neer op een van de vele terrasjes: in de binnenstad zitten er een paar honderd, waar je zelfs in de winter fijn kunt zitten. De ideale plaats om te genieten van een Afternoon Tea in Groningen!

Ben je op zoek naar winkeltjes die net iets ander zijn? Ga dan zeker langs de Folkingestraat.

Bezienswaardigheden

Met zijn 96,8 meter, is de Martinitoren de hoogste toren van de stad Groningen. Je mag de 255 treden van de toren ook beklimmen. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht en kun je nog net Schiermonnikoog zien. Wel een waarschuwing: de trap is erg klein en kan als beklemmend worden ervaren.

Bij de Vismarkt ligt de Der Aa-kerk, een van de meest belangrijke kerkgebouwen die overbleven uit de middeleeuwen. Dit zie je ook nog terug aan de decoraties op de vloer.

De universiteit in Groningen is verdeeld over meerdere locaties. De belangrijkste liggen vlak bij elkaar: De harmonie en het Academiegebouw. Het zijn twee gebouwen die een geweldige architectuur tonen.

Ook het gebouw van de Belastingdienst staat in Groningen. Hoewel het geen historische waarde heeft, is het wel een van de imposantste gebouwen in de stad.

Groningen verkennen via het water

Groningen is erg mooi om via het water te bezichtigen. Je komt voorbij eeuwenoude pakhuizen en krijgt een heel ander beeld van de stad. Er zijn verschillende manieren om Groningen via het water te doorkruisen: natuurlijk kun je ervoor kiezen om een rondvaart te maken. Met een gids erbij leer je meteen een heleboel over de stad. Je kunt ook zelf een bootje huren. Omdat de meeste wateren met elkaar verbonden zijn, is dit een echte belevenis. Daarnaast kun je ook kiezen voor een kano, waterfiets of om te suppen.

Musea in Groningen

Het Groninger museum is het meest opvallende van Nederland. Dat is niet alleen te danken aan het erg aparte ontwerp. Het museum heeft namelijk een wisselende tentoonstelling, waarbij onder andere het werk van de Nederlandse fotograaf Erwin Olaf, de Amerikaanse fotograaf Andres Serrano en de Russische schilder Repin te zien is. Er is ook een permanente collectie. Deze bestaat uit een grote verzameling porselein en de werken van het Groningse kunstcollectief De Ploeg.

In hartje Groningen kun je het Grafisch Museum bezoeken. Hier vind je een overzicht van alle (oude) druktechnieken.

Ook als je de geschiedenis van de universiteit beter wil leren kennen, moet je in Groningen zijn. In het Universiteitsmuseum krijg je een algemene indruk van de oudste universiteiten van Nederland.

In het Noordelijk Scheepsvaartmuseum kun je allerlei voorwerpen bewonderen die te maken hebben met schepen en hun bemanning.

Moet je even bijkomen van al deze kunst, cultuur en bezienswaardigheden? Geniet dan van een welverdiende Afternoon Tea in deze veelzijdige Hanzestad.

De leukste locaties

Voor een Afternoon Tea in Groningen