Amsterdam Utrecht Den Haag Rotterdam Groningen Zwolle

Afternoon Tea

Zwolle

Afternoon Tea in Zwolle

Zwolle is een erg mooie stad om te bezoeken met zijn middeleeuws centrum. Zwolle kende een hele grote ontwikkeling tot machtige Hanzestad in de Gouden Eeuw. En dat is iets wat je nog steeds kunt voelen als je deze bijzondere plaats bezoekt. Het is dan ook de ideale plek om cultuur op te snuiven, maar ook shoppen en lekker eten gaat er uitstekend. Het staat garant voor een gezellige Afternoon Tea in Zwolle.

Musea in Zwolle

Ben je een liefhebber van Herman Brood? Dan moet je een bezoek brengen aan de Herman Brood Experience. Hier krijg je een kijkje in het leven van de kunstenaar. Niet enkel zijn er schilderijen, zeefdrukken en tekeningen van hem te bezichtigen, maar ook persoonlijke spullen. Denk hierbij aan foto’s, kledingstukken, schildersmateriaal, beschilderde gitaren en zelfs spuitnaalden.

Paleis aan de Blijmarkt kent een grote geschiedenis: het deed dienst als Paleis van Justitie en daarna was het onder meer de plaats waar de Provinciale Planologische Dienst was gehuisvest. In 2004-2005 werd het verbouwd tot kunstmuseum en werd het samen met Kasteel Het Nijenhuis het Museum de Fundatie. Er is een grote collectie beeldende kunst te zien. Op de bovenverdieping worden wisselende exposities getoond.

Verder zijn het Nederlands Bakkerijmuseum en Atelier Knikker zeker een bezoekje waard.

Moe maar voldaan van al die museumbezoeken? Neem dan de tijd om bij te komen met een smaakvolle Afternoon Tea in Zwolle.

Bezienswaardigheden

In het centrum van Zwolle staat een van de mooiste woonhuizen uit de stad: het Drostenhuis. Bij een bezoek aan dit huis krijg je een geweldige indruk van hoe het moet zijn geweest om te leven in het Zwolle van de 18e eeuw.

De imposante Grote Michaelskerk dateert uit 1370-1446. Je kunt er de wereldberoemde Schnitgerorgel bewonderen. Een andere bezoekwaardigheid, is de Peperbus. Deze 75 meter hoge toren van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek dateert uit de 14e eeuw en is een van de beeldmerken van de stad Zwolle.

De Sassenpoort is een stadspoort in de stadsmuur van Zwolle. De stadsmuur is rond de 14e – 15e eeuw rondom het centrum van Zwolle gebouwd. Er werden 8 poorten in aangebracht, waarvan nu nog alleen de Sassenpoort in zijn geheel is overgebleven. De Sassenpoort staat in de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.

Waanders In de Broeren is een boekhandel en misschien wel de mooiste van Nederland. Hij is gevestigd in de Broerenkerk. Dit monumentale gebouw heeft een rijke historie, welke het nog steeds uitstraalt. In Waanders In de Broeren vind je ook de Tourist info. Het is dus een perfect vertrekpunt om de stad te verkennen.

Zwolle verkennen via het water

Er zijn veel manieren om de stervormige grachten van Zwolle te verkennen, maar het is steeds de moeite waard. Vanaf het water kun je op een rustige manier de prachtige historische binnenstad bewonderen. Wil je meteen je kennis over Zwolle verdiepen? Vaar dan samen met een stadsgids. Je kunt ervoor kiezen om met een rondvaart mee te gaan, of een eigen bootje te huren. Daarnaast kun je suppen over de grachten of zelfs gaan voor een BBQ donut.

Er is zo veel te zien en zo veel te doen in Zwolle, dat je af en toe even tot rust moet komen. Dat is natuurlijk het perfecte moment om te genieten van een uitgebreide Afternoon Tea in Zwolle.

De leukste locaties

Voor een Afternoon Tea in Zwolle