Amsterdam Utrecht Den Haag Rotterdam Groningen Zwolle

Afternoon Tea

Utrecht

Afternoon Tea in Utrecht

Als je Utrecht bezoekt, kom je ogen te kort, er is zo veel te doen en te beleven. In het centrum kun je shoppen en vind je de ene bezienswaardigheid na de andere. Op een half uurtje van het centrum liggen er majestueuze kastelen, burchten en forten. In deze stad zijn dan ook talloze mooie plekjes voor een Afternoon Tea in Utrecht.

Winkelen in Utrecht

Vanaf het centraal station stap je zo binnen bij Hoog Catharijne, de grootste shopping mall in Utrecht. Zeven dagen per week kun je hier terecht bij meer dan 90 winkels. Als je eerder op zoek bent naar speciaalzaken, vintage boetieks of iets van Utrechtse makelaardij, dan moet je in de binnenstad zijn. Een dag winkelen is natuurlijk niet compleet zonder een gezellige Afternoon Tea in Utrecht.

De mooiste kerken

Utrecht heeft vele, mooie kerken. Uiteraard is het eerste waar je dan aan denkt de Domtoren, het icoon van Utrecht. De imposante kerktoren dateert uit 1382 en kun je vanuit de hele stad zien. Met zijn hoogte van 112 meter is dit het hoogste gebouw van Utrecht en tevens de hoogste kerktoren van Nederland. Oorspronkelijk zat de Domtoren vast aan de Domkerk. Een heftige storm in 1674 zorgde er echter voor dat het middenschip van de kerk instortte.

Ook een van de mooiste neogotische kerken van Nederland staat in Utrecht: de Sint Willibrordkerk. Andere kerken die een bezoek zeker waard zijn: de Janskerk, Nicolaïkerk, Gertrudiskathedraal, Catharinakerk en de Lutherse kerk.

Forten, kastelen en burchten

Rondom Utrecht staan vele imposante forten, kastelen en burchten. Kasteel de Haar is wellicht het meest bekende, het is ook het grootste in Nederland. Dit kasteel is een plaats met een wonderlijke geschiedenis, vol verhalen.

Aan de rand van Utrecht ligt Kasteel Amerongen. Dit ontzettend mooi gerestaureerde kasteel is tegenwoordig een museum. Het dateert uit 1286, maar is sindsdien meerdere malen verwoest en opnieuw opgebouwd.

Tuinen en parken

Als je even wil terugtrekken uit de drukte van de stad, bezoek dan een van de vele tuinen of parken. Aan de rand van het Utrechtse Science Park, liggen de Botanische Tuinen. Deze behoren tot de oudste universitaire tuinen. Een van de opvallendste dingen die je er ziet, is de grote Rotstuin. Dit is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en stamt uit de 19e eeuw.

Een andere erg bijzondere tuin, is de Bruntenhof. Het is de gemeenschappelijke tuin van de Bruntskameren, wat een complex is van 15 eenkamerwoningen. Dit zijn overigens niet zomaar woningen: ze werden in 1621 gebouwd voor arme weduwen. De tuin zelf is rustig en staat vol met weelderige planten.

Musea

Utrecht heeft ook veel musea. Een echte aanrader, ook als je kinderen hebt, is het Spoorwegmuseum. Je leert er alles over de 175 jaar oude treingeschiedenis. Breng ook een bezoek aan het Nationaal Militair Museum en ontdek alles over de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht. Een compleet ander museum, is Museum Speelklok: in het vrolijkste museum van Nederland klinkt muziek in alle soorten en maten.

Heb je even een rustpauze nodig? Geniet dan van een lekkere Afternoon Tea in Utrecht op een van de mooie locaties in deze stad.

De leukste locaties

Voor een Afternoon Tea in Utrecht