Amsterdam Utrecht Den Haag Rotterdam Groningen Zwolle

Afternoon Tea

Rotterdam

Afternoon Tea in Rotterdam

In de mooie havenstad Rotterdam is altijd wel iets te doen: een lekker hapje en drankje, de leukste winkels en de meeste interessante musea. Wat je ook op het programma hebt staan, je komt altijd tijd te kort. Natuurlijk geniet je ook even van een rustpauze, met een heerlijke en smaakvolle Afternoon Tea in Rotterdam.

Museumpark Rotterdam

Het museumpark is een klein, groen stadspark. Het is gekend om de evenementen die er plaatsvinden. Daarnaast ligt het heel centraal tussen de meest hippe winkelstraten. Maar het meest kenmerkende – en de reden waarom het zo noemt – is dat je vanaf het museumpark makkelijk naar zes musea kunt lopen. Er is een speciaal Museumparkticket te verkrijgen. Hiermee krijg je voor €27,50 toegang tot de zes musea en je krijgt korting bij de museumwinkels en restaurants.

Dit zijn de zes musea:

 • Het Nieuwe Instituut
  Een museum voor design, architectuur en digitale cultuur. Daarnaast zijn er tentoonstellingen en bijeenkomsten over zaken als grafisch ontwerp, interieurarchitectuur, games en mode.
 • Museum Boijmans Van Beuningen
  Een museum voor beeldende kunst. Ook hebben ze een collectie tekeningen die als een van de belangrijkste ter wereld wordt beschouwd.
 • Chabotmuseum
  Het museum is gewijd aan de Nederlandse kunstschilder en beeldhouwer Henk Chabot.
 • Kunsthal
  Dit was de eerste kunsthal van Nederland. Er is geen vaste collectie, maar jaarlijks tientallen verschillende exposities. Hierdoor is een bezoek aan de kunsthal altijd gevarieerd te noemen.
 • Museumwoning Sonneveld
  Deze museumwoning is een erg goed bewaard woonhuis in de stijl van het Nieuwe Bouwen. In dit huis kun je ervaren hoe een hypermodern huis in 1933 was.
 • Natuurhistorisch Museum
  Hier is een collectie dieren vanuit alle delen van de wereld te bezichtigen. Het museum heeft bovendien een uitgebreid educatief programma. Het vertelt hoeveel de talrijke leefvormen met elkaar gemeen hebben.

Niet gelegen op het museumpark, maar wel een bezoek waard, zijn het Mariniersmuseum en het Maritiem Museum.

Winkelen in Rotterdam

Even genoeg van cultuur? Ga dan een middag shoppen. De meest bekende winkelstraten zijn De Lijnbaan en Koopgoot. Hier vind je alle bekende merken en ketens. Wil je het liever iets exclusiever hebben? Dan is De Meent een betere winkelstraat. Het is ook de perfecte plaats om even rustig te genieten van een Afternoon Tea in Rotterdam.

De vintage shopper kan zijn hart dan weer ophalen in de Nieuwe Binnenweg en De Witte de Withstraat.

Haven

Een bezoek aan Rotterdam is niet compleet als je niet naar de haven bent geweest. De haven van Rotterdam is de grootste van Europa. Je kunt ervoor kiezen om de haven per fiets te ontdekken of bijvoorbeeld gaan voor een rondleiding met een gids.

Als je de natuur in wil trekken is Rotterdam ook ideaal, het is de groenste stad van Nederland. Er zijn veel mooie parken te bezoeken zoals het Kralingse Bos, Het Park bij de Euromast en het Vroesenpark.

Rotterdam is een veelzijdige stad, waar je met veel plezier zal rondlopen. Het is ook een ideale stad voor een gezellige Afternoon Tea in Rotterdam.

De leukste locaties

Voor een Afternoon Tea in Rotterdam