Amsterdam Utrecht Den Haag Rotterdam Groningen Zwolle

Afternoon Tea

Den Haag

Afternoon Tea in Den Haag

Den Haag biedt je afwisseling: je kunt kiezen tussen stad en strand, je vindt er winkels en paleizen en zowel de stijl van de oude als de nieuwe meesters. Tijdens een dag of weekendje Den Haag zal je jezelf dan ook geen moment vervelen. Het is eveneens de ideale stad om een middag te shoppen of lekker uiteten te gaan. Kies je voor een high Tea in de binnenstad of een Afternoon Tea in Den Haag op het strand?

Den Haag: de stad aan zee

Op een kwartier van de Haagse binnenstad zit je op het strand. Scheveningen is het hele jaar door een erg fijne plaats om te verblijven: je krijgt er altijd een instant vakantiegevoel. Er zijn het hele jaar door verschillende evenementen en festivals. Ook is Scheveningen natuurlijk de aangewezen plaats om rustig te genieten van een Afternoon Tea.

Wil je liever het onderwaterleven ontdekken? Dat kan bij Sea Life. Hier ontmoet je haaien, zeepaardjes, otters en allerlei andere zeebewoners. Bij Sea Life wordt ook hard gewerkt aan een betere leefwereld voor alle zeeleven.

Musea

In Den Haag vind je de nodige musea, waarvan er een aantal meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is er het Louwman Museum, waar je als autoliefhebber een keer moet geweest zijn. Zij hebben een van de grootste en meest beroemde collecties als het aankomt op historische automobielen.

Museum Beelden aan Zee is een particulier museum wat zich richt op moderne en hedendaagse internationale beeldhouwkunst.

Wil je de grootste collectie schilderijen (ter wereld) van Piet Mondriaan bewonderen? Dan moet je bij Gemeentemuseum Den Haag zijn. Daarnaast hebben ze een grote zilvercollectie, bewonderingswaardig Delfts Blauw en interactieve Wonderkamers.

In het Mauritshuis – het voormalige stadspaleis - hangt een wereldberoemde collectie schilderijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan “Meisje met de parel” van Vermeers of andere gekende werken uit de Gouden Eeuw.

Het hart van onze democratie

In Den Haag ligt de belangrijkste plek van de vaderlandse geschiedenis van Nederland: het historische binnenhof. Het Binnenhof is door de eeuwen heen altijd het middelpunt van de democratie geweest. Maar er werd niet alleen geschiedenis geschreven. De Ridderzaal op het Binnenhof werd in de 13e eeuw gebouwd en is de plaats waar de troon zich bevindt waarop koning Willem-Alexander tijdens Prinsjesdag de Troonrede voorleest. Ook krijgen Olympische sporters op deze plaats hun koninklijke onderscheiding.

Natuurlijk is het Binnenhof niet de enige koninklijke plek in Den Haag. Gelegen aan het Noordeinde is er ook Paleis Noordeinde. In dit paleis vonden veel belangrijke koninklijke gebeurtenissen plaats. Op dit moment is het ook de plaats waar koning Willem-Alexander werkt.

Vredespaleis

Wellicht het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag. In dit gebouw zetelen het Permanent Hof van Arbitrage en het enige gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties buiten New York: het Internationaal Gerechtshof. Bovendien zitten de Bibliotheek van het Vredespaleis en de Haagse Academie voor Internationaal Recht hier gevestigd. Daarom staat Den Haag ook wereldwijd bekend als de stad van Vrede en Recht.

Ongeacht of je even tot rust wil komen op het strand of kiest voor een plekje in de binnenstad, deze stad is de plek om op een koninklijke manier te genieten van een Afternoon Tea in Den Haag.

De leukste locaties

Voor een Afternoon Tea in Den Haag